Evert van 't Padstraat

Beschrijving

De straat loopt in een knik van de Cesar Gezellestraat naar de Generaal Lemanlaan. De naam verwijst naar Evert van ’t Pad (1854-1911), een tuinbouwkundige en eigenaar van de grond waar de straat werd aangelegd.

Woonstraat met aaneengesloten bebouwing, overwegend in de jaren 1930 tot stand gekomen. Eenvoudige baksteenarchitectuur. Breedhuizen van twee traveeën en twee bouwlagen onder al dan niet gemansardeerd zadeldak, soms opgevat als eenheidsbebouwing. Op het einde van de straat enkele woningen met eenvoudige modernistische gevels, nummer 51 volgens gevelsteen naar ontwerp van "A. HOEMAN / BOUWKUNDIGE / ASSEBROEK". Naast de dominerende woonfunctie ook nijverheidsfunctie zie nummer 20.

• SCHOUTEET A., De straatnamen van Brugge. Oorsprong en betekenis, 1977, p. 57.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Van Vlaenderen, Patricia