De straat loopt in een knik van het Gaston Roelandtsplein, langs de Sint-Kristoffelkerk, naar de Sint-Kruisstraat. De straataanleg uit de jaren 1930 volgt het oude tracé van de Vossensteert langs het kasteeldomein van Zevekote, onder meer te zien op een kadasterkaart uit 1809. Op een kadasterkaart van 1923 wordt de straat nog aangeduid als "Vossesteertstraat". De Vossensteert, werd op het grondgebied van Assebroek verlegd zie huidig bij de aanleg, in de jaren 1920, van de wijk Zevekote. Daarvoor liep de straat vanaf het Gaston Roelandtsplein, via de huidige Sint-Kristoffelstraat en Sint-Kruisstraat richting Sint-Kruis.
Woonstraat met oudste bebouwing uit de jaren 1920, zie de eenheidsbebouwing nummers 15-33, met historiserende, verankerde, bakstenen gevels van twee bouwlagen en twee traveeën onder zadeldaken. Voorts huizen uit de jaren, 1930, 1940 en 1950, in de tweede helft van de straat onder meer met vrijstaande woningen, zie nummers 24 en 26. Dominante aanwezigheid van de Sint-Jozef en Sint-Kristoffelkerk op de splitsing met de Schoolstraat.
Rijksarchief Brugge, Verzameling kaarten en plannen, nummer 1608.
BARREMAECKER R. (ed.), Assebroek, geschiedenis van de Brugse rand, 1987, p. 40.
SCHOUTEET A., De straatnamen van Brugge. Oorsprong en betekenis, Brugge, 1977, p. 195.
Bron: GILTÉ S. & VAN VLAENDEREN P. met medewerking van VANWALLEGHEM A. & DENDOOVEN K. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Brugge, Deelgemeente Assebroek, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL20, onuitgegeven werkdocumenten. Auteurs: Gilté, Stefanie; Van Vlaenderen, Patricia Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)
Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Sint-Kristoffelstraat [online], https://id.erfgoed.net/themas/8812 (geraadpleegd op ).