Loopt van de Baron Ruzettelaan naar de Weidestraat met licht gebogen tracé. Geasfalteerde straat overgaand in rode klinkers. Straat genaamd naar Jacobus Wante, brouwer en burgemeester van Assebroek tussen 1871 en 1898. De naar hem genoemde straat is aangelegd op zijn gronden.
Woonstraat met beperkte handels- en horecafunctie. Eenvoudige arbeiderswoningen van twee traveeën en twee bouwlagen staan in contrast met de burgerwoningen van drie à vier traveeën, soms voorzien van een poortgebouw. Woningen met eclectische, modernistische en historiserende gevels.
Op het einde van de straat parochiaal centrum en schoolgebouw. Laatstgenoemde is ingeplant op een perceel, palend aan de Vrijheidsstraat. Eenvoudige arbeiderswoningen, meestal opgevat als eenheidsbebouwing, de ene meer uitgewerkt dan de andere door verschillend materiaalgebruik onder meer voor het belijnen van de gevels en het benadrukken van de historiserende stijlkenmerken.
Horecafunctie en handelsfunctie onder meer terug te vinden in: het nummer 92 met opschrift "CAFE DE TIJGER", nummer 129 met sierankers en rechthoekige muuropeningen met I-balken, nummer 141, volgens muurankers gedateerd "1909" met verbouwde begane grond en bovenbouw, verticaal geritmeerd door pilasters.
SCHOUTEET A., De straatnamen van Brugge. Oorsprong en betekenis, Brugge, 1977, p. 231.
Bron: GILTÉ S. & VAN VLAENDEREN P. met medewerking van VANWALLEGHEM A. & DENDOOVEN K. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Brugge, Deelgemeente Assebroek, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL20, onuitgegeven werkdocumenten. Auteurs: Gilté, Stefanie; Van Vlaenderen, Patricia Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)