Antwerpse Heerweg

Beschrijving

Straat met licht bochtig verloop vanaf de Pelderijnstraat en verder op grondgebied Damme, maakt deel uit van de oude weg naar Antwerpen onder meer over Maldegem en Eeklo. De straat was een onderdeel van de Maalse Steenweg (zie aldaar), de eigenlijke Antwerpse Heerweg, vóór die werd rechtgetrokken in 1769. De weg is aan de noordkant afgezoomd door een bos horend bij het domein van de familie De Pélichy . Nagenoeg geen bebouwing, de gekoppelde boerenarbeiderswoningen, nummers 10-12, staan op de Poppkaart (1842) maar zijn heden grondig verbouwd.

• SCHOUTEET A., De straatnamen van Brugge. Oorsprong en betekenis, 1977, p. 16.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Van Vlaenderen, Patricia