Boomkwekersstraat

Beschrijving

Loopt in een hoek van de Vossensteert naar de Veltemweg, het tweede deel is aangelegd als fiets- en wandelpad. De straat maakte deel uit van een aftakking van de vroegere Antwerpse Heerweg (zie Maalse Steenweg en Veltemweg) richting Sijsele. De weg staat aangeduid op de Poppkaart (1842) en de Atlas der Buurtwegen (1845) en was een onderdeel van de Sijsele Straat met verder verloop via het huidige Paalbos. De naam wordt in 1948 gegeven omwille van een zich daar bevindende boomkwekerij. Woonstraat met vrijstaande of halfvrijstaande huizen. Nummer 16 met de roodbakstenen gevel dateert van circa 1937. De overige huizen worden in de tweede helft van de 20ste eeuw gebouwd.

• SCHOUTEET A., De straatnamen van Brugge. Oorsprong en betekenis, 1977, p. 33.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Van Vlaenderen, Patricia