Puienbroeklaan

Beschrijving

Nieuwe weg, aangelegd in 1955 op de gronden van het kasteel zogenaamd "Puydenbrouck". De rechte weg verbindt de Brieversweg met de Vuurkruisenlaan. Tussen de Vuurkruisenlaan en de Maalse Steenweg ligt in het verlengde van de Puienbroeklaan een smalle, gekasseide weg, tevens een perceelsafbakening tussen het domein Puienbroek en de Maalse Steenweg nummer 402. Puidenbroek is een wijknaam, reeds vermeld in de 14de eeuw en duidend op een moerassig gebied met kikkers of "puiden". Bosrijke, residentiële laan met bebouwing vanaf de jaren 1950. Verder aanwezigheid van het kasteeldomein "Puienbroek" (zie nummers 35-37).

• CAFMEYER M., Sint-Kruis, oud en nieuw, 1970, p. 47.
  • SCHOUTEET A., De straatnamen van Brugge. Oorsprong en betekenis, 1977, p. 175.