Corneel De Ceusterstraat

Beschrijving

Voorheen Kasteelstraat, aangelegd in 1889 als verbinding tussen het centrum en de wijk Diegem-Lo. Huidige benaming naar de dienstdoende burgemeester tijdens de Tweede Wereldoorlog.

• LAUWERS J., Diegem: zijn watermolens, zijn kasteelheren, zijn bedevaartkerk, Tielt, 1980, p. 588-590.

Bron     : Kennes H. met medewerking van Steyaert R. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Gemeente Machelen,  Deelgemeenten Machelen en Diegem, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB3, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Kennes, Hilde, Steyaert, Rita