Geografisch thema

Emile Bethuynelaan

ID: 8962   URI: https://id.erfgoed.net/themas/8962

Beschrijving

Loopt van de Sneppendreef naar de Vijvers op het grondgebied van Loppem (Zedelgem). De straat is genaamd naar de zoon van gemeentesecretaris Henri Bethuyne, die vanwege zijn verzet tegen de bezetter door de Duitsers werd gefusilleerd.

Quasi rechte straat met geasfalteerd wegdek, doorheen de bossen van het voormalige domein van het kasteel van Tillegem. Oorspronkelijk behoorde de straat tot het grondgebied Loppem maar ingevolge de vorming van Groot-Brugge werd ze bij de gefusioneerde stad gevoegd.

Heden één van de luxueuze residentiële straten van de gemeente: de bebouwing bestaat uit villa's van de jaren 1960-1990.


Bron     : Vanwalleghem A. & Van Vlaenderen P. met medewerking van Gilté S. & Dendooven K. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Brugge, Deelgemeente Sint-Michiels, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL22, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Van Vlaenderen, Patricia, Vanwalleghem, Aagje
Datum  : 2005


Relaties

  • Omvat
    Villa

  • Is deel van
    Sint-Michiels

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Emile Bethuynelaan [online] https://id.erfgoed.net/themas/8962 (Geraadpleegd op 28-10-2020)