Straat die dwars op de Koningin Astridlaan vertrekt en afbuigt naar de Koning Albert I-laan. Met zijn huidig beloop wordt de straat reeds afgebeeld op de Ferrariskaart (1770-1778), aan weerszijden afgeboord met bomen. Op de Poppkaart (1842) getekend met de naam "Kleine Kak Straat". Sinds de jaren 1910 en 1950-1960 komen de Canadastraat, de Treurwilgenweg en Notelarendreef uit. De hoek met de Koningin Astridlaan wordt sinds het derde kwart van de 19de eeuw ingenomen door de site van het Immaculata-instituut (zie Koningin Astridlaan nummer 4).
De bebouwing bestaat in mindere mate uit aaneengesloten bebouwing als uitloper van de Oudekerkstraat: kleine huizen uit de jaren 1930 in de typische oranje baksteen met kleine (deels verharde) voortuintjes voorbeeld nummer 18 met siermetselwerk en verzorgd art-décogetint houtwerk. Voorts voornamelijk villa's uit de interbellumperiode en de jaren 1950-1960. Nummer 13, villa "Die Doeninge" in historiserende stijl met op bakstenen pijler "JES. BAERT / ARCHITECT / KUURNE". Nummer 13, villa met verzorgd baksteenmetselwerk onder gebroken schilddak.
SCHOUTEET A. 1977: De straatnamen van Brugge. Oorsprong en betekenis, p. 220.
Bron: VANWALLEGHEM A. & VAN VLAENDEREN P. met medewerking van GILTÉ S. & DENDOOVEN K. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Brugge, Deelgemeente Sint-Michiels, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL22, onuitgegeven werkdocumenten. Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)