Geografisch thema

Wulgenbroekstraat

ID: 8996   URI: https://id.erfgoed.net/themas/8996

Beschrijving

Van de Heidelbergstraat naar het grondgebied Oostkamp. De straatnaam is gebaseerd op de nabijgelegen weidse graslanden, de Wulgebroeken, die zich uitstrekken ten (zuid)oosten van de Heidelbergstraat tot op het grondgebied Loppem en Oostkamp. De straat loopt langs de spoorweg Brugge-Brussel; laatstgenoemde vormt de grens met grondgebied Oostkamp. Halverwege wordt de straat onderbroken door de Lijsterbeek, die de zuidoostelijke grens vormt tussen Sint-Michiels-Brugge en Oostkamp. De schaarse bebouwing bestaat uit kleine, aaneengesloten huizen die als het ware een eenheid vormen in de traditionele baksteenstijl uit het begin van de 20ste eeuw. Nummers 32-36 afwisselend versierd met enkele gekleurde tegels.

  • SCHOUTEET A. 1977: De straatnamen van Brugge. Oorsprong en betekenis, p. 237.

Bron     : Vanwalleghem A. & Van Vlaenderen P. met medewerking van Gilté S. & Dendooven K. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Brugge, Deelgemeente Sint-Michiels, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL22, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Van Vlaenderen, Patricia, Vanwalleghem, Aagje
Datum  : 2005


Relaties

  • Omvat
    Hoekhuis met de Lijsterbeeklaan

  • Is deel van
    Sint-Michiels

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Wulgenbroekstraat [online] https://id.erfgoed.net/themas/8996 (Geraadpleegd op 18-01-2021)