Montanusstraat

Beschrijving

Straat van de Bortierlaan naar en in het verlengde van de Oostvesten. Naamgeving naar de geneeskundige Thomas Montanus (Vandenberghe, Diksmuide, 1615-Brugge, 1685). Het straatbeeld wordt gekenmerkt door een verbouwde conciƫrgewoning (nummer 1, vermoedelijk oorspronkelijk behorend bij een herenhuis in de Stationsstraat) uit de jaren 1920. Rechts aansluitend paardenstalling in verzorgde baksteenbouw en vermoedelijk voormalig koetshuis (nu verbouwd tot garages), onder leien mansardedak met uitgewerkte dakkapellen.

Auteurs: Vanneste, Pol; Missiaen, Halewijn