Beerstblotestraat (Beerst)

Beschrijving

Landelijke weg die vanaf de Kleine Dijk (Diksmuide) eerst langs de Handzamevaart en vervolgens langs de rechteroever van de IJzer loopt tot aan de Beerstblotestraat op Keiem. Als trekweg met identiek tracé reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778).
De huidige naamgeving verwijst naar het zogenaamde "Beerstblote", het lager gelegen poldergebied ten westen van Beerst.
Zeer verspreide hoevebouw, onder meer nummer 10: wederopbouwhoeve van de jaren 1920 met deels verbouwd boerenhuis, doch met bewaarde blokramen met kleine roedeverdeling en relatief gaaf bewaard schuur- en stalvolume.

Auteurs: Vanneste, Pol; Missiaen, Halewijn