Vlastraat

Beschrijving

Straat vanaf de Grote Beverdijkstraat/ Bien Acquisstraat (Oostkerke en Oudekapelle) tot de Oudekapellestraat (Kaaskerke en Oudekapelle). Enige straat in de zogenaamde "Enclave van Lampernisse" (bestaande uit de "Vlahoek" en de "Gouden Hoek"), geprangd tussen het grondgebied van Oostkerke, Oudekapelle en Kaaskerke. Voor de gemeentefusies heette deze straat Kleine Vlastraat. Deze 10 hectare grote enclave houdt mogelijk verband met het gegeven dat de parochie Oostkerke historisch een 'afsplitsing' van Lampernisse is.

Op de kaart van het Militair Cartografisch Instituut (1861) aangeduid als de "Kleyne Vlae Straet", het gebied als "Gouden Hoek", "Oost Kerke Hoek" en "Enclave de Lampernisse".

Auteurs: Vanneste, Pol; Missiaen, Halewijn