Geografisch thema

Groenstraat

ID
9175
URI
https://id.erfgoed.net/themas/9175

Beschrijving

Landelijke weg met een zigzaggend tracé in het gebied tussen de Gentweg en de Wijnendalestraat. Enkel het gedeelte van de weg parallel met de Wijnendalestraat (het gedeelte vanaf de Hazewindmolenstraat is nu gesupprimeerd) is aangegeven op de Ferrariskaart (1770-1778). Het zigzaggend gedeelte van de straat naar de Gentweg toe wordt voor het eerst aangegeven op de kaart van het Militair Cartografisch Instituut van 1860. De straat wordt gekenmerkt door verspreide bebouwing van voornamelijk boerenarbeidershuizen (nummer 7, voor nummers 9 en 23 zie infra) en enkele kleine hoeves (zie infra nummer 6).


Bron     : Missiaen H. & Vanneste P. met medewerking van Gherardts F. & Scheir O. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Diksmuide, Deel I: Deelgemeenten Diksmuide, Beerst, Esen, Kaaskerke, Keiem en Lampernisse, Deel II: Deelgemeenten Leke, Nieuwkapelle, Oostkerke, Oudekapelle, Pervijze, Sint-Jacobskapelle, Stuivekenskerke, Vladslo en Woumen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL18, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Missiaen, Halewijn, Vanneste, Pol
Datum  : 2005


Relaties

 • Omvat
  Boerenarbeiderswoning

 • Omvat
  Boerenarbeiderswoning

 • Omvat
  Kleine hoeve

 • Is deel van
  Vladslo


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Groenstraat [online] https://id.erfgoed.net/themas/9175 (Geraadpleegd op 24-06-2021)