Geografisch thema

Pouckestraat

ID
9181
URI
https://id.erfgoed.net/themas/9181

Beschrijving

Landelijke rechte weg in het verlengde van de Dodenpaardenstraat (Keiem), loopt verder tot aan de Wijnendalestraat. De straat wordt gekenmerkt door een aantal kruispunten met vier straten. Het tracé van de weg is alsdusdanig reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778). Op het kruispunt met de Brugse Heerweg was er toen een concentratie van bebouwing met onder meer het "Cortekeer Cabaret". Op dat kruispunt, nu wegwijzer vermoedelijk opgericht tijdens de Tweede Wereldoorlog (zie infra Pouckestraat zonder nummer) en boerenarbeidershuis (zie infra Pouckestraat zonder nummer).


Bron: MISSIAEN H. & VANNESTE P. met medewerking van GHERARDTS F. & SCHEIR O. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Diksmuide, Deel I: Deelgemeenten Diksmuide, Beerst, Esen, Kaaskerke, Keiem en Lampernisse, Deel II: Deelgemeenten Leke, Nieuwkapelle, Oostkerke, Oudekapelle, Pervijze, Sint-Jacobskapelle, Stuivekenskerke, Vladslo en Woumen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL18, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Vanneste, Pol; Missiaen, Halewijn
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties

  • Omvat
    Wegwijzer

  • Is deel van
    Vladslo


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Pouckestraat [online], https://id.erfgoed.net/themas/9181 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Stad Diksmuide

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.