Pouckestraat

Beschrijving

Landelijke rechte weg in het verlengde van de Dodenpaardenstraat (Keiem), loopt verder tot aan de Wijnendalestraat. De straat wordt gekenmerkt door een aantal kruispunten met vier straten. Het tracé van de weg is alsdusdanig reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778). Op het kruispunt met de Brugse Heerweg was er toen een concentratie van bebouwing met onder meer het "Cortekeer Cabaret". Op dat kruispunt, nu wegwijzer vermoedelijk opgericht tijdens de Tweede Wereldoorlog (zie infra Pouckestraat zonder nummer) en boerenarbeidershuis (zie infra Pouckestraat zonder nummer).

Auteurs: Vanneste, Pol; Missiaen, Halewijn