Meuleken

Beschrijving

Verbindt de Oudemansdijk met de grens met Nederland, de gemeente Ijzendijke, in de noordelijke hoek van de gemeente, ook de grens met Waterland-Oudeman. Ter hoogte van de dijk aan de Nederlandse grens, zie ijzeren grenspaal nummer 328 van 1843, is een kleine concentratie van bebouwing, zoals het gerenoveerde vroegere boerenhuisje nummer 14, en de hoeve nummer 25, reeds opgetekend in het landboek van de heerlijkheid van 1749, met aangepast boerenhuis en een opvallende grote schuur met twee inrijpoorten onder een afgewolfd zadeldak met golfplaten, vermoedelijk vroeger met stro.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen