Geografisch thema

Strijktiende

ID: 9308   URI: https://id.erfgoed.net/themas/9308

Beschrijving

Rechte landelijke weg tussen de Kleverstraat en de Brieversweg. Behoort tot het historische dambordpatroon van de straten ten zuiden van de Lieve. Verspreide hoeves, waarvan verschillende verregaand gerenoveerd. Op nr. 3/ Scheewege, een woning teruggaand op een oude hoeve, met in de tuin een molensteen van de in 1929 afgebroken houten Scheewegemolen (cf. Scheewege). Aan een boom in de tuin, een klein houten kapelletje. Net ten zuiden van deze molensite, de kapel van Scheewege (cf. nr. 29).


Bron     : Callaert G. & Hooft E. met medewerking van Santy P. & Snauwaert L. 2006: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Damme, Deel I: Stad Damme, Deelgemeenten Hoeke, Lapscheure en Moerkerke, Deel II: Deelgemeenten Oostkerke, Sijsele en Vivenkapelle, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL17, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Agentschap Onroerend Erfgoed

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Strijktiende [online] https://id.erfgoed.net/themas/9308 (Geraadpleegd op 26-09-2020)