Strijktiende

Beschrijving

Rechte landelijke weg tussen de Kleverstraat en de Brieversweg. Behoort tot het historische dambordpatroon van de straten ten zuiden van de Lieve. Verspreide hoeves, waarvan verschillende verregaand gerenoveerd. Op nummer 3/ Scheewege, een woning teruggaand op een oude hoeve, met in de tuin een molensteen van de in 1929 afgebroken houten Scheewegemolen (zie Scheewege). Aan een boom in de tuin, een klein houten kapelletje. Net ten zuiden van deze molensite, de kapel van Scheewege (zie nummer 29).

Auteurs: Hooft, Elise; Callaert, Gonda