Uudsdale

Beschrijving

Kronkelende, landelijke weg tussen de Preekboomstraat en de Damweg, behorend tot het historische stratenpatroon van Moerkerke, zie aanduiding op de kaart van P. Pourbus (1561-1571). Verspreid enkele kleine eind-19de-eeuwse hoeves, voorbeeld nummer 2, haaks op de straat, en nummer 4, met twee losstaande bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken, zijnde laag boerenhuis van drie travee├źn en haaks daarop een stalvolume, beiden witgekalkt.

Bron     : Callaert G. & Hooft E. met medewerking van Santy P. & Snauwaert L. 2006: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Damme, Deel I: Stad Damme, Deelgemeenten Hoeke, Lapscheure en Moerkerke, Deel II: Deelgemeenten Oostkerke, Sijsele en Vivenkapelle, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL17, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Callaert, Gonda, Hooft, Elise