Geografisch thema

Dudzelesteenweg

ID
9322
URI
https://id.erfgoed.net/themas/9322

Beschrijving

De Dudzelesteenweg is de verbindingsweg tussen Dudzele en de Koolkerkesteenweg in Oostkerke. De steenweg wordt in 1895 aangelegd; op het grondgebied van Oostkerke vormt de steenweg een dwarsweg tussen de lange Koolkerkesteenweg en de Rondsaartstraat, die de grens vormt met Dudzele. Door de aanleg van de Dudzelesteenweg wordt de erfoprit van het historische landgoed "De Snippe", historisch gezien gericht op het tracé van de Koolkerkesteenweg, verlegd, zie Dudzelesteenweg nummer 1. De straat behoort tot de wijk Langenhoek en kreeg pas in 1977, na de fusie met Damme, haar huidige straatnaam.


Bron: CALLAERT G. & HOOFT E. met medewerking van SANTY P. & SNAUWAERT L. 2006: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Damme, Deel I: Stad Damme, Deelgemeenten Hoeke, Lapscheure en Moerkerke, Deel II: Deelgemeenten Oostkerke, Sijsele en Vivenkapelle, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL17, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Hooft, Elise; Callaert, Gonda
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties

  • Omvat
    Hoeve met losse bestanddelen De Snippe

  • Is deel van
    Oostkerke


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Dudzelesteenweg [online], https://id.erfgoed.net/themas/9322 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Stad Damme

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.