Geografisch thema

Dudzelesteenweg

ID: 9322   URI: https://id.erfgoed.net/themas/9322

Beschrijving

De Dudzelesteenweg is de verbindingsweg tussen Dudzele en de Koolkerkesteenweg in Oostkerke. De steenweg wordt in 1895 aangelegd; op het grondgebied van Oostkerke vormt de steenweg een dwarsweg tussen de lange Koolkerkesteenweg en de Rondsaartstraat, die de grens vormt met Dudzele. Door de aanleg van de Dudzelesteenweg wordt de erfoprit van het historische landgoed "De Snippe", historisch gezien gericht op het tracé van de Koolkerkesteenweg, verlegd, cf. Dudzelesteenweg nr. 1. De straat behoort tot de wijk Langenhoek en kreeg pas in 1977, na de fusie met Damme, haar huidige straatnaam.


Bron     : Callaert G. & Hooft E. met medewerking van Santy P. & Snauwaert L. 2006: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Damme, Deel I: Stad Damme, Deelgemeenten Hoeke, Lapscheure en Moerkerke, Deel II: Deelgemeenten Oostkerke, Sijsele en Vivenkapelle, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL17, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Agentschap Onroerend Erfgoed


Relaties

  • Omvat
    Hoeve met losse bestanddelen De Snippe

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Dudzelesteenweg [online] https://id.erfgoed.net/themas/9322 (Geraadpleegd op 29-09-2020)