Decloedtstraat

Beschrijving

Korte rechte weg haaks op de Dorpsstraat ten zuiden tot de Molenstraat ten noorden, vermoedelijk aangelegd in het begin van de 20ste eeuw. Vrijstaande of gegroepeerde bebouwing van woonhuizen uit de eerste helft van de 20ste eeuw, voorzien van al dan niet geschilderde bakstenen lijstgevels onder pannen zadeldaken (nok evenwijdig met straat), onder meer nummers 7, 9, beide met gecementeerde plint voorzien van schijnvoegen, nummer 12 met muuropeningen onder rechte lateien en deels beglaasde deur met hekwerk. Nummers 4-6, samenstel van twee interbellumwoonhuizen opgetrokken volgens kadaster in 1927 met gecementeerde geknikte puntgevels op overkragende schouderstukken onder mansardebedaking (nok loodrecht op straat); sierankers; vernieuwd houtwerk.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207 : Mutatieschetsen, Sijsele, 1927/42.

Auteurs: Hooft, Elise; Callaert, Gonda