Huttegemstraat

Beschrijving

Straat met licht gebogen tracé, vertrekkend aan de Doorniksesteenweg. De straat volgt het tracé van de oude spoorlijn Avelgem-Heestert (Herseaux), thans omgevormd tot wandelweg.
De basisbebouwing bestaat uit eenvoudige laat 19de- of vroeg 20ste-eeuwse arbeiders- en burgerhuizen. Breedhuizen van twee à vijf traveeën en één à twee bouwlagen. Al dan niet beschilderde baksteenbouw onder pannen zadeldaken, o.m. nr. 62-64 verfraaid door groene granito en nr. 75-81 met aflijnende fries. Voorbeelden van één bouwlaag, nr. 57-59 met deels vernieuwd schrijnwerk, nr. 65-73, grotendeels met vernieuwd schrijnwerk en nr. 70-72.