Yzerwegstraat

Beschrijving

Korte straat tussen Doorniksesteenweg en Stationsstraat. Enkel de noordoostzijde van de straat is bebouwd, rijbebouwing van eenvoudige burgerhuizen van twee bouwlagen onder pannen zadeldaken, verschillende met vernieuwde parementen, onder meer nummer 17-23. Eenvoudige bakstenen lijstgevels verfraaid door gele sierbaksteen, onder meer nummer 13 met aangepaste begane grond en nummer 15 met vernieuwd schrijnwerk. Verder ook enkele interbellumwoningen, onder meer nummer 27 met typerende erker en het gebruik van granito. Zuidwestzijde, vestingsplaats voormalig station met naastgelegen parking (Stationsstraat nummer +24).

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie