Geografisch thema

Kerkhofstraat

ID
9404
URI
https://id.erfgoed.net/themas/9404

Beschrijving

Straat met gebogen tracé, vertrekkend aan het kruispunt van de Driesstraat, de Hoogstraat en de Neerstraat en lopende tot aan de Oudenaardsesteenweg.

De basisbebouwing klimt op tot in de 19de eeuw en bestaat voornamelijk uit lage arbeidershuizen van twee à vier traveeën onder al dan niet geknikte pannen zadeldaken, veelal met vernieuwd schrijnwerk, onder meer nummer 9-13, waarvan nummer 11 met bewaarde vlechtingen en nummer 13 met bewaard schrijnwerk en nummer 23. Tevens interbellumbebouwing, met name nummer 32, gedateerd met gevelsteen "1934" en getypeerd door overhoekse erker en rood- en groengekleurd voegwerk. Hedendaags kapelletje met beeld van Onze-Lieve-Vrouw met kind.


Bron     : De Gunsch A. & De Leeuw S. met medewerking van Callens T. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Avelgem, Deelgemeenten Avelgem, Bossuit, Kerkhove, Outrijve en Waarmaarde,Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL23, (onuitgeven werkdocumenten).
Auteurs :  Agentschap Onroerend Erfgoed
Datum  : 2005


Relaties

  • Omvat
    Gemeentelijke begraafplaats

  • Is deel van
    Avelgem


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Kerkhofstraat [online] https://id.erfgoed.net/themas/9404 (Geraadpleegd op 25-01-2021)