Brugstraat

Beschrijving

Zuidelijke uitvalsweg richting Berchem (Oost-Vlaanderen). Deel van de vroegere Romeinse heirweg naar Bavay.

Bebouwing eigen aan een steenweg zoals kleine bedrijven en kantoren en een grootwarenhuis onder meer nummer 4, voormalige fabriek heden winkel. De grens ligt aan de brug over de Schelde. Het kruispunt met de Oudenaardsesteenweg wordt gedomineerd door de parochiekerk en de pastorie. Door de bouw van de kerk hier in plaats van aan de Oude Plaats waar ze oorspronkelijk was gevestigd verplaatste de dorpskern zich.

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie