Geografisch thema

Kaaistraat

ID
9441
URI
https://id.erfgoed.net/themas/9441

Beschrijving

Straat vertrekkende van de Oudenaardsesteenweg en afdalend naar de Schelde. Ter hoogte van de Schelde lopend naar het oosten parallel aan de waterloop en gekasseid.

Eerste deel van de straat met licht gebogen tracé gekenmerkt door lintbebouwing. Straatbeeld getypeerd door arbeidershuizen van één bouwlaag, onder meer nummer 1-3 met afgeschuinde hoektravee, nummer 2 met gecementeerde en gewitte lijstgevel en nummer 4 aan de straat afgezet door hek tussen bakstenen pijlers. Ook nijverheidsgebouwen onder meer van Zaadhandel Clovis Matton (nummer 5), opgericht in 1932 en heden uitgegroeid tot één van de belangrijkste ondernemingen in zaaigranen en landbouwzaden.


Bron: DE GUNSCH A. & DE LEEUW S. met medewerking van CALLENS T. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Avelgem, Deelgemeenten Avelgem, Bossuit, Kerkhove, Outrijve en Waarmaarde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL23, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties

 • Omvat
  Burgerhuis

 • Omvat
  Burgerhuis

 • Omvat
  Maalderij Molens 't Kind

 • Is deel van
  Kerkhove


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Kaaistraat [online], https://id.erfgoed.net/themas/9441 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.