Geografisch thema

Kaaistraat

ID: 9441   URI: https://id.erfgoed.net/themas/9441

Beschrijving

Straat vertrekkende van de Oudenaardsesteenweg en afdalend naar de Schelde. Ter hoogte van de Schelde lopend naar het oosten parallel aan de waterloop en gekasseid.

Eerste deel van de straat met licht gebogen tracé gekenmerkt door lintbebouwing. Straatbeeld getypeerd door arbeidershuizen van één bouwlaag, onder meer nummer 1-3 met afgeschuinde hoektravee, nummer 2 met gecementeerde en gewitte lijstgevel en nummer 4 aan de straat afgezet door hek tussen bakstenen pijlers. Ook nijverheidsgebouwen onder meer van Zaadhandel Clovis Matton (nummer 5), opgericht in 1932 en heden uitgegroeid tot één van de belangrijkste ondernemingen in zaaigranen en landbouwzaden.


Bron     : De Gunsch A. & De Leeuw S. met medewerking van Callens T. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Avelgem, Deelgemeenten Avelgem, Bossuit, Kerkhove, Outrijve en Waarmaarde,Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL23, (onuitgeven werkdocumenten).
Auteurs :  De Gunsch, Ann, De Leeuw, Sofie
Datum  : 2005


Relaties

 • Omvat
  Burgerhuis

 • Omvat
  Burgerhuis

 • Omvat
  Maalderij Molens 't Kind

 • Is deel van
  Kerkhove

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Kaaistraat [online] https://id.erfgoed.net/themas/9441 (Geraadpleegd op 19-01-2021)