Blauwe-Poortstraat

Beschrijving

Lange straat met licht gebogen tracé vertrekkende van de Oudenaardsesteenweg. Vroeger Wafelstraat genaamd. Huidige straatnaam verwijst naar de gelijknamige historische hoeve. Straat reeds bebouwd in de 18de eeuw, zie Ferrariskaart (1770-1778). Aan de oostzijde van de straat loopt een gracht. Heden wordt het straatbeeld getypeerd door losse bebouwing, veelal nieuwbouw. Nummer 14, typisch dwars op de straat ingeplant 19de-eeuws langgestrekt boerenhuis met karakteristieke deuromlijsting van zwarte baksteen.

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie