Terrestdreef

Beschrijving

Straat met een licht gebogen tracé vanaf het kruispunt Terreststraat/ Slijpstraat tot aan de grens met Staden, waar ze overgaat in de Vrijbosstraat. Voorheen landelijke straat, nu echter met recente villabouw. Op de Atlas der Buurtwegen van 1942 is de huidige benaming reeds aangegeven. Het gebied ten noorden van deze straat maakte tot 1970 deel uit van Zarren (Kortemark).

Naamgeving naar het gehucht "Terrest" (zie ook Terreststraat) dat voornamelijk vanaf de tweede helft van de 19de eeuw groeit aan de bosrand van het "Bos van Houthulst".

Auteurs: Vanneste, Pol; Missiaen, Halewijn