Teksten van Koepoortbrug

Koepoortbrug ()

Op het einde van de Lange Koepoortstraat, tussen de Minderbroedersrui en de Huikstraat. Voorheen zogenaamd "Paardebrug". Was één van de bruggen over de oudste stadsomwalling (11de eeuw). De naam Koepoortbrug, vaak vervormd tot Koperbrug of zelfs Koperen brug, dateert uit de tweede helft van de 16de eeuw. Langs de zogenaamde Koepoort, gebouwd circa 1200 en gesloopt circa 1520, werden de koeien naar de weiden van de Dries gebracht. Zuidzijde beheerst door hoekcomplex met glazen gevelwand in geest en stijl der moderne zakelijkheid; op overzijde burgerhuis uit de tweede helft van de 19de eeuw. Noordzijde met contrasterende trapgevels in traditionele stijl en aangepaste lijstgevels met oude kern, storend verborgen achter reclameborden.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine

Koepoortbrug ()

Op het einde van de Lange Koepoortstraat. Zuidzijde beheerst door hoekcomplex met glazen gevelwand in geest en stijl der moderne zakelijkheid. op de overzijde burgerhuis uit de tweede helft van de 19de eeuw. Noordzijde - tot nog toe niet opgenomen - met contrasterende trapgevels in traditionele stijl en aangepaste lijstgevels met oude kern, storend verborgen echter reklameborden.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek