Nachtegaalstraat

Beschrijving

Kronkelende landelijke verbindingsweg tussen de Merkemstraat en de Melanedreef. Tracé slechts gedeeltelijk, vanaf de Merkemstraat tot aan de Zuidwallandstraat, weergegeven op de Ferrariskaart (1770-1778). Vervolgens in de eerste helft van de 19de doorgetrokken tot aan de Melanedreef, cf. Atlas der Buurtwegen (ca. 1843). Huidige straatnaam is afgeleid van het "Nachtegaelcabaret" dat zich hier sedert de 19de eeuw bevond, cf. Atlas der Buurtwegen. Sterk verspreide bebouwing van kleine boerenarbeidershuizen.