Zeelaan (Dudzele)

Beschrijving

Begint op het grondgebied Zuienkerke en eindigt op het grondgebied Lissewege bij de Canadezenstraat.
Op de kaart van Ferraris (1770-1778) weergegeven als een kronkelende weg tussen Brugge en Lissewege afgezoomd met bomen en verspreide hoevebouw. Op het grondgebied Lissewege vanaf de Ter Doeststraat weergegeven als een landweg.

Maakt deel uit van de N 31, aangelegd in 1955. Straat loopt over de "Constantsbrug". Deels in onbruik geraakt door de doortrekking van de expresweg Brugge-Zeebrugge in 2004.

Eerste straatgedeelte met verspreide hoevebouw en aanwezigheid van de parkbegraafplaats "Blauwe Toren".

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: mutatieschetsen, Dudzele, 1953/1.
  • SCHOUTEET A., De straatnamen van Brugge. Oorsprong en betekenis, 1977, p. 240.