Geografisch thema

Oude Pastoriestraat

ID
9591
URI
https://id.erfgoed.net/themas/9591

Beschrijving

Loopt van de Jakob Reyvaertstraat naar de Dwarsstraat langs de kerkhofmuur. Gekasseide straat, op het einde afgezoomd met knotbomen.
Oorspronkelijke naam Pastoriestraat gewijzigd, zie huidig na de fusie in 1970 met Brugge. Naam verwijst naar de voormalige pastoriewoning, zie nummer 5.

Het eerste straatgedeelte paalt aan de kerkhofmuur. Bebouwing in functie van de aanwezige kerk, zie de vroegere pastoriewoning. Vrijstaande woningen, met overwegend een 19de-eeuws uitzicht, sommige met voortuin. Het tweede straatgedeelte heeft een meer landelijk karakter.

 • SCHOUTEET A., De straatnamen van Brugge. Oorsprong en betekenis, 1977, p. 158.

Bron: GILTÉ S., VAN VLAENDEREN P. & VANWALLEGHEM, A. met medewerking van DENDOOVEN, K. 2006: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Brugge, Deelgemeenten Dudzele, Lissewege en Zeebrugge, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL25, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties

 • Omvat
  Dorpswoning

 • Omvat
  Hoeve Lequit

 • Omvat
  Hoeve Soryleen

 • Omvat
  Oude pastorie met tuin

 • Is deel van
  Lissewege


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Oude Pastoriestraat [online], https://id.erfgoed.net/themas/9591 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.