Maalderijstraat

Beschrijving

Tussen Grote Markt en Handschoenmarkt. Nabij de Grote Markt. richting Handschoenmarkt, lag de "Volaertbrug", genoemd naar een eigenaar uit de buurt: de straat die erop uitgaf heette "Maelderij-" of "Maelerijstraat". Over de betekenis van deze naam zijn verschillende hypothesen: maalders in de betekenis van molenaars of schilders, maaldeniers of verkopers van ijzerwaren? Oostzijde: bepleisterde lijstgevels: op de begane grond met houten winkelpuien. Westzijde: afwisseling van lijst- en trapgevels met diverse parementen.

Auteurs :  Goossens, Miek, Plomteux, Greet