Straat die loopt van de Kapitein Fryattstraat naar de Venetiëstraat. Bij het ontstaan van deze straat werd er door het schepencollege van Brugge op 7 november 1902 de naam Koophandelsstraat aan toegekend. Bij beslissing van 9 januari 1948 werd de benaming echter vervangen door de huidige, omdat men straten niet langer wilde noemen naar abstracte begrippen. Huidige benaming herinnert aan de intense kustvaart die in de middeleeuwen bestond tussen het Zwin en Rouaan, de Franse havenstad aan de Seine.
Bijna loodrechte straat met gebetonneerd wegdek, die net vóór het einde draait richting Venetiëstraat. De bebouwing klimt op tot de jaren 1920 en bestaat voornamelijk uit middelmatige burgerwoningen, gebouwd onder meer voor het personeel van de Cokesfabriek (zie Lanceloot Blondeellaan). De vrijwel aaneengesloten huizenbouw wisselt vaak af met (latere) garages, bijvoorbeeld van de panden op de Kustlaan, of in mindere mate door een tuinmuur bijvoorbeeld modernistisch uitgewerkte muur links van nummer 22. Voorts eentonige eenheidsbebouwing met afwisselend punt- en lijstgevels uit de jaren 1950 (nummers 29-45 en 47-61).
SCHOUTEET A., De straatnamen van Brugge. Oorsprong en betekenis, 1977, p. 181.
Bron: GILTÉ S., VAN VLAENDEREN P. & VANWALLEGHEM, A. met medewerking van DENDOOVEN, K. 2006: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Brugge, Deelgemeenten Dudzele, Lissewege en Zeebrugge, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL25, onuitgegeven werkdocumenten. Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)