Geografisch thema

Sint-Donaasstraat

ID
9635
URI
https://id.erfgoed.net/themas/9635

Beschrijving

Behoort tot Zeebrugge-Dorp.

Loopt van de Heiststraat via de Kustlaan, terug naar de Heiststraat. De nabijheid van de Sint-Donaasparochiekerk verklaart de straatnaam. Naar aanleiding van de fusie van Groot-Brugge in 1970 werden de toenmalige Sint-Donaasplaats, de Parkstraat en de Sint-Donaaskerkstraat samengevoegd tot één straat, de Sint-Donaasstraat.

Vrij lange straat, die loopt achter de Sint-Donaaskerk en waar van oudsher het voormalig gemeentehuis van Zeebrugge staat. Laatst genoemde wordt binnenkort geïntegreerd in een sociaal wooncomplex. Verder afwisselend vrijstaande en aaneengesloten bebouwing uit de jaren 1950-1990.

  • SCHOUTEET A., De straatnamen van Brugge. Oorsprong en betekenis, 1977, p. 190.

Bron     : Gilté S., Van Vlaenderen P. & Vanwalleghem, A. met medewerking van Dendooven, K. 2006: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Brugge, Deelgemeenten Dudzele, Lissewege en Zeebrugge, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL25, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Gilté, Stefanie, Van Vlaenderen, Patricia, Vanwalleghem, Aagje
Datum  : 2006


Relaties

  • Omvat
    Gemeentehuis van Zeebrugge

  • Is deel van
    Zeebrugge


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Sint-Donaasstraat [online] https://id.erfgoed.net/themas/9635 (Geraadpleegd op 18-06-2021)