Tijdokstraat

Behoort tot Zeebrugge-Vissershaven.

Korte, rechte straat die loopt van de Kustlaan naar de Vismijnstraat, deels parallel met het tijdok ten zuiden van het Prins Albertdok. De straatnaam verwijst naar het tijdok voor scheepsherstellingen.

De straat is deels ontstaan parallel met de fasegewijze aanleg van de oude vissershaven, later zogenaamd Prins Albertdok (zie Rederskaai zonder nummer). Vandaag is het een straat met geasfalteerd wegdek, die in de loop van 2004-2005 in het kader van het Kustactieplan II is heraangelegd naar een ontwerp van Buro II (Roeselare). De promenade langs het dok wordt van de straat gescheiden door dwarse parkeerplaatsen en zitbanken. Contrasterend samengaan van oorspronkelijke bebouwing van twee bouwlagen en recente appartementsgebouwen van vijf à zes bouwlagen.

• DOBBELAERE W., NEYTS D., NEYTS F., De Zeebrugse visserij, Brugge, 1984, p. 30-37.
  • SCHOUTEET A., De straatnamen van Brugge. Oorsprong en betekenis, 1977, p. 213.