Loopt van de Heiststraat naar de Evendijk-Oost. Door een beslissing van het schepencollege op 15 juli 1935 zogenaamd de Pastoriestraat. Na de fusie van Groot-Brugge gewijzigd in de huidige benaming als eerbetoon aan de zusters die vanaf het ontstaan van Zeebrugge zich er kwamen vestigen en er, soms in moeilijke omstandigheden, onderricht hebben verstrekt.
Korte verbindingsstraat met recent vernieuwd wegdek en dwarse parkeerplaatsen aan één kant. Voornamelijk aaneengesloten, kleinschalige bebouwing uit de jaren 1930. Nummer 5, breedhuis van twee en een halve bouwlaag uit 1938, typische oranje baksteen in combinatie met onder meer "glassimili" zie bouwaanvraag. Verder het schoolgebouw van basisschool Roezemoes, deels uit de jaren 1960 doch met achterliggende vleugel van 1937 in historiserende stijl zie baksteenfriezen en -motieven; recent voorzien van nieuw schrijnwerk op de verdieping. Nummer 11, klein kapelvolume met aanpalende woning, beide uit de jaren 1930 doch recent grondig gerenoveerd en heden in gebruik als kinderdagverblijf.
Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nummer 152/1938.
SCHOUTEET A., De straatnamen van Brugge. Oorsprong en betekenis, 1977, p. 244.
Bron: GILTÉ S., VAN VLAENDEREN P. & VANWALLEGHEM, A. met medewerking van DENDOOVEN, K. 2006: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Brugge, Deelgemeenten Dudzele, Lissewege en Zeebrugge, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL25, onuitgegeven werkdocumenten. Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)