Enneven

Beschrijving

Het Enneven achter Lutlommel moet aanvankelijk een natuurlijke plas zijn geweest in de Lutlommelse Heide, een pleisterplaats voor watervogels, in het bijzonder de eend. Het hele gebied werd in de loop der eeuwen bouwland. De woonkern gaat op de late middeleeuwen terug.

• MENNEN V., Van Vriesput tot Klein Duitsland. Acht eeuwen Lommelse plaatsnamen, Publicaties van de v.z.w. Museum Kempenland te Lommel 10, Lommel, 1992, p. 73, 100, 274.

Bron     : Pauwels D. 2005: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Maaseik, Kanton Neerpelt, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 19N2, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Pauwels, Dirk