Jos Verlindenstraat

Beschrijving

Vóór 1850 Akkerstraat, als zodanig reeds in 1521 vermeld, daar de straat van het Dorp naar Neerpelt loopt doorheen een akkerkomplex. Genoemd naar schoenmaker Jos Verlinden, politiek krijgsgevangene, overleden te Buchenwald op 6 januari 1945. Op 17 augustus 1947, plechtige opening door burgemeester Christiaan Bloemen. In de Atlas van de Buurtwegen (1845) is deze straat zo goed als onbebouwd.

• Het Liller Heem, 4, 4, 1986, p. 14-15; 13, 1995, p. 72-77, 136-139; 15, 1997, p. 151-155, afbn.
  • MOLEMANS J., Historisch-naamkundige studie van Sint-Huibrechts-Lille, St.-Huibrechts-Lille, 1976, p. 111, afb.
  • STALMANS L., Sint-Huibrechts-Lille in oude prentkaarten, Zaltbommel, 1973, prentkaart nr. 22.

Auteurs: Pauwels, Dirk