Achtzalighedenstraat

Beschrijving

Recent aangelegde weg leidend naar de Acht Zaligheden, een volkshumoristische naam voor een achttal kleine woningen, die sigarenfabrikant Jan-Hendrik Timmermans omstreeks 1900 in deze straat liet bouwen nabij zijn fabriek aan de Spoorwegstraat. De als dorpsgezicht beschermde kleine en lage huisjes zijn er nog te bezichtigen, sommige in min of meer originele staat.

• Afdeling ROHM Limburg, Cel Monumenten en Lanschappen, dossier nr. 381.
  • Jubileumboek 1994 van de Heemkundige kring Hechtel-Eksel. Een dorp met een verleden is een dorp met een ziel, Hechtel-Eksel, 1994 (bijdrage van J. MEUWIS, In rook opgegaan... Geschiedenis van de Noord-Kempische sigarennijverheid), p. 135.
  • De zeven torens, 10, 1995, p. 55, 65-67, afb.
  • DIRIKEN P., Geogids Peer, s.l., 1996, p. 106.
  • MOLEMANS J., De eerste pastorie van Wijchmaal (17de-18de e), op de Houterschans, in Taxandria, nr. 57, Liber Amicorum E. Van Autenboer, 1985, p. 280.

Auteurs: Pauwels, Dirk