Blokkestraat

Beschrijving

Lange straat met gebogen tracé vertrekkende van de Otegemstraat in noordelijke richting; gelegen in industriezone.

Het eerste deel van de straat wordt gekenmerkt door rijbebouwing onder meer rijtje arbeidershuizen van één bouwlaag, nummers 4-24; nummers 8-10 en 16 met friesje. Ook enkele arbeiderswoningen van twee bouwlagen met eenvoudige bakstenen lijstgevel verfraaid door het gebruik van arduinen aanzetstenen, nummers 28-34.

Daarna wordt het straatbeeld bepaald door de bedrijfsgebouwen van N.V. Bekaert zie Bekaertstraat nummer 2.

Auteurs :  De Gunsch, Ann, De Leeuw, Sofie