Geografisch thema

Demeesterstraat

ID
9842
URI
https://id.erfgoed.net/themas/9842

Beschrijving

Straat met gebogen tracé lopende van de Otegem- naar de Blokellestraat. Straatbeeld gekenmerkt door rijbebouwing. Arbeiders- en burgerwoningen uit de eerste helft van de 20ste eeuw. Daarnaast ook nieuwbouw.

Verscheidene eenvoudige bakstenen lijstgevels onder meer nummer 47 met druiplijstje, nummers 23-27 en 37-39 verfraaid door het gebruik van siermetselverbanden voor de muurvlakken op de bovenverdieping.

Daarnaast ook typische interbellumbebouwing onder meer nummers 24-26 en 34-36, enkelhuizen volgens spiegelbeeldschema met boven de kroonlijst doorgetrokken lisenen op de bovenverdieping en portaal met afgeronde hoeken; nummer 49 met granito-omlijsting voor muur - en vensteropeningen.


Bron     : De Gunsch A. & De Leeuw S. met medewerking van Callens T. 2006: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Zwevegem, Deelgemeenten Zwevegem, Heestert, Moen, Otegem en Sint-Denijs, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL26, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  De Gunsch, Ann, De Leeuw, Sofie
Datum  : 2006


Relaties

  • Omvat
    Eenheidsbebouwing van burgerhuizen

  • Omvat
    Eenheidsbebouwing van dorpswoningen


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Demeesterstraat [online] https://id.erfgoed.net/themas/9842 (Geraadpleegd op 17-06-2021)