Geografisch thema

Demeesterstraat

ID
9842
URI
https://id.erfgoed.net/themas/9842

Beschrijving

Straat met gebogen tracé lopende van de Otegem- naar de Blokellestraat. Straatbeeld gekenmerkt door rijbebouwing. Arbeiders- en burgerwoningen uit de eerste helft van de 20ste eeuw. Daarnaast ook nieuwbouw.

Verscheidene eenvoudige bakstenen lijstgevels onder meer nummer 47 met druiplijstje, nummers 23-27 en 37-39 verfraaid door het gebruik van siermetselverbanden voor de muurvlakken op de bovenverdieping.

Daarnaast ook typische interbellumbebouwing onder meer nummers 24-26 en 34-36, enkelhuizen volgens spiegelbeeldschema met boven de kroonlijst doorgetrokken lisenen op de bovenverdieping en portaal met afgeronde hoeken; nummer 49 met granito-omlijsting voor muur - en vensteropeningen.


Bron: DE GUNSCH A. & DE LEEUW S. met medewerking van CALLENS T. 2006: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Zwevegem, Deelgemeenten Zwevegem, Heestert, Moen, Otegem en Sint-Denijs, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL26, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties

  • Omvat
    Eenheidsbebouwing van burgerhuizen

  • Omvat
    Eenheidsbebouwing van dorpswoningen

  • Is deel van
    Zwevegem


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Demeesterstraat [online], https://id.erfgoed.net/themas/9842 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.