Geografisch thema

Hugo Verrieststraat

ID
9848
URI
https://id.erfgoed.net/themas/9848

Beschrijving

Straat gelegen ten zuidoosten van de dorpskern, tussen de Blokellestraat en de Guido Gezellestraat. Straat met recht tracé, vermoedelijk aangelegd in het derde kwart van de 20ste eeuw. Straatbeeld bepaald door sociale woningbouw uit de jaren 1950 van twee traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldaken en met eenvoudige bakstenen lijstgevel. Eenvoudige bakstenen kapel uit dito periode; getraliede spitsboognis met beeld van Maria met kind. Sokkel met bepleisterde en beschilderde gedenkplaat met opschrift: DE KOUTER AAN O.L.VROUW -30-9-1951.


Bron     : De Gunsch A. & De Leeuw S. met medewerking van Callens T. 2006: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Zwevegem, Deelgemeenten Zwevegem, Heestert, Moen, Otegem en Sint-Denijs, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL26, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Agentschap Onroerend Erfgoed, De Gunsch, Ann, De Leeuw, Sofie
Datum  : 2006


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Hugo Verrieststraat [online] https://id.erfgoed.net/themas/9848 (Geraadpleegd op 17-05-2021)