Stampkotstraat

Beschrijving

Landelijke straat met bochtig tracé, behorend tot het historisch stratenpatroon van de gemeente zie aanduiding op de Ferrariskaart (1770-1778), gelegen tussen de Pontstraat en de Vierkeerstraat. Vestigingsplaats van verschillende hoeves, voornamelijk aangepaste of vervallen sites, onder meer nummer 7, dieper in gelegen vervallen hoeve met gesloten opstelling en nummer 10 met vernieuwd woonhuis, overige nutsgebouwen, in het bijzonder schuur, stal, wagenhuis en bakhuisje met 19de-eeuws uitzicht. Tevens verschillende boerenarbeiderswoningen, onder meer nummer 10 met deels bewaard houtwerk en nummer 19.

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie