Geografisch thema

Bavegemstraat

ID
9906
URI
https://id.erfgoed.net/themas/9906

Beschrijving

Tweeledige straat, eerste deel lopend tussen de Verzetslaan en Broekenhoek. Maakt ter hoogte van de laatstgenoemde een knik van 90° en loopt verder tot aan de Sint-Pietersbruglaan. Het tracé van de straat en de naam "Baeveghem" staan al weergegeven op de Ferrariskaart (1770-1778). Als chemin n° 13 aangeduid op de Atlas der Buurtwegen (circa 1846), tevens vermelding van het gehucht "Baveghemknok". Benaming afkomstig van de voormalige heerlijkheid van Bavegem, de hoeve (het neerhof van de heerlijkheid) bleef bewaard en is gelegen aan de Verzetslaan (nummer 35).

Weinig bebouwde straat met enkele hoeves.


Bron     : De Gunsch A. & De Leeuw S. met medewerking van Callens T. 2006: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Zwevegem, Deelgemeenten Zwevegem, Heestert, Moen, Otegem en Sint-Denijs, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL26, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  De Gunsch, Ann, De Leeuw, Sofie
Datum  :


Relaties

  • Omvat
    Hoeve

  • Omvat
    Hoeve

  • Is deel van
    Moen


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Bavegemstraat [online] https://id.erfgoed.net/themas/9906 (Geraadpleegd op )