Lange straat met landelijk tracé, vertrekkend aan de Sint-Pietersbruglaan en met gebogen tracé lopend tot aan de Kraaibosstraat, verder met nagenoeg recht tracé tot aan de Kastanjeboomstraat (Zwevegem). Het eerste deel van de straat kent verspreide bebouwing, het tweede deel is nagenoeg onbebouwd. De straat staat al aangegeven op de Ferrariskaart (1770-1778) en de Atlas der Buurtwegen (circa 1846) met opvallend meer bebouwing. Ten oosten van het straatdeel tussen de Kraaibosstraat en de Langestraat ligt het Kraaibos (zie 1:10.000) of het Orveytbos (zie kaart van de gemeente).
Verspreide hoevebouw, onder meer nummer 12 met deels verbouwd en deels vernieuwd woonhuis, nutsgebouwen met 19de-eeuws uitzicht van gewitte baksteenbouw op grijsbeschilderde plint, nummer 16 met vroeg 20ste-eeuws uitzicht en nummer 40, dieperin gelegen hoeve met U-vormige opstelling, erfoprit met kapel.
Bedehuisje van witbeschilderde baksteen naar ontwerp van architect M. van der Cruyssen. Gevelsteen met opschrift "DEZE KAPEL WERD OPGERICHT TEN JARE 1942 / DOOR / KAREL VAN DER CRUYSSEN – REYNAERT / EN / DE FAM. ALOIS VERMAUT RAVELINGHEN / TER ERE VAN / O.L.VROUW VAN GOEDE RAAD".
DEGRANDE V., Inventaris kapellen West-Vlaanderen, gemeente Moen, onuitgegeven, z.p.
S.N. Historische studie kapellen Moen, s.l., s.d., p. 7-11.
Bron: DE GUNSCH A. & DE LEEUW S. met medewerking van CALLENS T. 2006: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Zwevegem, Deelgemeenten Zwevegem, Heestert, Moen, Otegem en Sint-Denijs, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL26, onuitgegeven werkdocumenten. Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)