Moense Beekstraat

Doodlopende straat met recht tracé, vertrekkend aan de Kerkstraat.

Straat met woonfunctie, de bebouwing klimt op tot in het laatste kwart van de 19de eeuw en bestaat voornamelijk uit lage arbeiderswoningen. Basisbebouwing doorbroken door enkele vrijstaande villa's. Tevens dienstfunctie zie vestigingsplaats van de bibliotheek en de Vrije Basisschool. De zuidzijde van de straat grenst aan een industrieterrein met onder meer de gebouwen van het bedrijf "Recupal West" met bewaarde geriemde schoorsteen en verschillende bedrijfsgebouwen van rode baksteen onder sheddaken. De gebouwen zijn deels ommuurd, muur van rode baksteen met ingewerkt kapelletje toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw, ingewijd in 1955.

• DEGRANDE V., Inventaris kapellen West-Vlaanderen, gemeente Moen, onuitgegeven, z.p.
  • S.N. Historische studie kapellen Moen, s.l., s.d., p. 22-23.