Geografisch thema

Outrijvestraat

ID: 9922   URI: https://id.erfgoed.net/themas/9922

Beschrijving

Straat met bochtig tracé, gelegen tussen de Waffelstraat en de Okkerdries, uitvalsweg naar de Avelgemse deelgemeente Outrijve. De straat behoort tot het historisch stratenpatroon van de gemeente zie aanduiding op de Ferrariskaart (1770-1778), en vormde in het oosten de grens van de "Enclave cense Erenbodegem".

Eerste deel van de straat met licht gebogen tracé, vanaf de Sportstraat nagenoeg recht tracé. Landelijke weg met enkele kleine hoeves, onder meer nummer 70 met boerenhuis van rode baksteen verfraaid door gele sierbaksteen en nummer 76, hoevetje met L-vormige plattegrond uit het begin van de 20ste eeuw, deels bewaard woonhuis met 19de-eeuwse kern.


Bron     : De Gunsch A. & De Leeuw S. met medewerking van Callens T. 2006: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Zwevegem, Deelgemeenten Zwevegem, Heestert, Moen, Otegem en Sint-Denijs, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL26, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  De Gunsch, Ann, De Leeuw, Sofie
Datum  : 2006


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Outrijvestraat [online] https://id.erfgoed.net/themas/9922 (Geraadpleegd op 17-01-2021)