Geografisch thema

Poeldries

ID
9923
URI
https://id.erfgoed.net/themas/9923

Beschrijving

Straat gelegen ten zuidwesten van de dorpskern; aanvankelijk met recht tracé, maakt ter hoogte van de kruising met de oude spoorweg een knik naar het zuiden. Laatste deel van de straat met knik naar het oosten (doodlopend) en naar het westen, daar uitkomend op de Bouvriestraat (Bossuit, Avelgem). Deel van het gehucht Poeldries, aangeduid als "Poeldriesch" op de Atlas der Buurtwegen (circa 1846).

Landelijke straat, locatie van verschillende historische hoeves, met name nummers 8, 10 en 13. De sites staan al aangeduid op de kabinetskaart van Ferraris (1770-1778). Straatbeeld tevens getypeerd door verschillende kapelletjes en een houten kruis.


Bron     : De Gunsch A. & De Leeuw S. met medewerking van Callens T. 2006: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Zwevegem, Deelgemeenten Zwevegem, Heestert, Moen, Otegem en Sint-Denijs, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL26, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  De Gunsch, Ann, De Leeuw, Sofie
Datum  : 2006


Relaties

 • Omvat
  Hoeve

 • Omvat
  Hoeve

 • Omvat
  Hoeve

 • Is deel van
  Moen


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Poeldries [online] https://id.erfgoed.net/themas/9923 (Geraadpleegd op 18-04-2021)