Poeldries

Beschrijving

Straat gelegen ten zuidwesten van de dorpskern; aanvankelijk met recht tracé, maakt ter hoogte van de kruising met de oude spoorweg een knik naar het zuiden. Laatste deel van de straat met knik naar het oosten (doodlopend) en naar het westen, daar uitkomend op de Bouvriestraat (Bossuit, Avelgem). Deel van het gehucht Poeldries, aangeduid als "Poeldriesch" op de Atlas der Buurtwegen (ca. 1846).
Landelijke straat, locatie van verschillende historische hoeves, m.n. nr. 8, 10 en 13. De sites staan reeds aangeduid op de kabinetskaart van Ferraris (1770-1778). Straatbeeld tevens getypeerd door verschillende kapelletjes en een houten kruis.