Geografisch thema

Heestertstraat

ID: 9935   URI: https://id.erfgoed.net/themas/9935

Beschrijving

Straat vertrekkend van de Otegemplaats en lopende tot aan de kruising met de Truweelstraat en de Paperrestraat, behorend tot het historisch stratenpatroon van de gemeente zie de aanduiding op de Ferrariskaart (1770-1778). Recht tracé tot aan de kruising met de Populierenlaan, daarna licht gebogen tracé.

Straat met woonfunctie met voornamelijk nieuwbouw, restant van de oorspronkelijke bebouwing is nummer 15, samenstel van twee enkelhuizen verfraaid door het gebruik van sierankers, rechthoekige muuropeningen onder ijzeren I-balken. Tevens nog een getuige van de voormalig textielindustrie, met name nummer 1, woning met achtergelegen fabrieksbeuken onder sheddaken. Afgebroken in de loop van 2005.


Bron     : De Gunsch A. & De Leeuw S. met medewerking van Callens T. 2006: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Zwevegem, Deelgemeenten Zwevegem, Heestert, Moen, Otegem en Sint-Denijs, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL26, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  De Gunsch, Ann, De Leeuw, Sofie
Datum  : 2006


Relaties

  • Omvat
    Hoeve

  • Is deel van
    Otegem

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Heestertstraat [online] https://id.erfgoed.net/themas/9935 (Geraadpleegd op 19-01-2021)