Geografisch thema

Herrekotstraat

ID
9936
URI
https://id.erfgoed.net/themas/9936

Beschrijving

Straat met recht tracé, behorend tot het historisch stratenpatroon van de gemeente, zie aanduiding op de Ferrariskaart (1770-1778) en lopend van de Zwevegemstraat tot aan de Kroonstraat. Straat, deel uitmakend van het gehucht "Herrekot", weergegeven als "het Herrekot" op de Atlas der Buurtwegen (circa 1846).

Landelijke straat met enkele hoeves en de bedevaartskapel toegewijd aan de Onze-Lieve-Vrouw van Fatima. Voorheen locatie van de "Herrekotmolen", al aangegeven als "Erre molen" op de Ferrariskaart (1770-1778), de molen wordt beschadigd tijdens de Eerste Wereldoorlog en wordt na blikseminslag afgebroken in 1927.


Bron: DE GUNSCH A. & DE LEEUW S. met medewerking van CALLENS T. 2006: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Zwevegem, Deelgemeenten Zwevegem, Heestert, Moen, Otegem en Sint-Denijs, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL26, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties

 • Omvat
  Hoeve

 • Omvat
  Hoeve met losse bestanddelen

 • Omvat
  Kapel Onze-Lieve-Vrouw van de Rozenkrans

 • Is deel van
  Otegem


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Herrekotstraat [online], https://id.erfgoed.net/themas/9936 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.