Herrekotstraat

Beschrijving

Straat met recht tracé, behorend tot het historisch stratenpatroon van de gemeente, zie aanduiding op de Ferrariskaart (1770-1778) en lopend van de Zwevegemstraat tot aan de Kroonstraat. Straat, deel uitmakend van het gehucht "Herrekot", weergegeven als "het Herrekot" op de Atlas der Buurtwegen (circa 1846).

Landelijke straat met enkele hoeves en de bedevaartskapel toegewijd aan de Onze-Lieve-Vrouw van Fatima. Voorheen locatie van de "Herrekotmolen", al aangegeven als "Erre molen" op de Ferrariskaart (1770-1778), de molen wordt beschadigd tijdens de Eerste Wereldoorlog en wordt na blikseminslag afgebroken in 1927.

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie